Sunday, May 18, 2014

Pulau Yang Berbahaya Di Dunia

5 Buah Pulau Yang Berbahaya Di Dunia | Bercakap tentang pulau, ramai di antara kita terbayang sebuah pulau yang cantik,indah dan semestinya berkait rapat dengan percutian indah. Masakan tidak, pulau antara tempat destinasi yang menjadi tumpuan pelancong yang ingin bercuti berbulan madu, bersama keluarga dan sebagainya. Namun tahukah anda terdapat pulau pulau di dunia ini yang mana anda tentu tidak mahu berkunjung ke sana ! Mengapa ya? Jom kita baca keterangan di bawah ini.

1. Snake Island ( Pulau Ular )Terletak di Brazil, pulau ini mendapat nama Snake Island kerana didiami pelbagai jenis ular paling berbisa di dunia ! Orang ramai dilarang pergi ke pulau ini walaupun pulau ini sangat indah.

2. Poveglia IslandPulau yang agak menakutkan ini terletak di Venice,italy. Kisah misteri bermula apabila pihak Rom memindahkan semua banduan ke pulau tersebut dan mereka semua mati serentak !

3. Ramree IslandPulau yang dipenuhi dengan buaya air masin yang sangat berbahaya dan juga nyamuk pembawa malaria.

4. Gruinard IslandPulau yang menjadi lokasi ekperimen anthrax dan senjata pada perang dunia ke-2. Eksprimen tersebut mengenai penggunaan bakteria dalam senjata.

5. Farallon IslandTempat pembuangan sisa radioaktif dan juga sisa nuklear bertempat di san francisco !

Melayukini.net - Kalau sudah namanya pulau yang boleh memudaratkan kita, memang kita tidak akan menjejakkan kaki ke sanalah. Jika mahu pergi juga, itu adalah risiko yang kita perlu tanggung diri sendiri. Pulau-pulau yang disenaraikan di atas, cukup berbahaya dari segi fizikal dan mental.

No comments: