Susu kambing mempunyai molekul protin dan
lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Ianya
sangat baik untuk diet bayi dan juga orang dewasa yang mempunyai masalah
penghadaman. Disebabkan zarahnya yang halus serta sifatnya yang menyah acid,
maka sangat sesuai digunakan bagi rawatan ulcer dan gastrik.
Sifat susu kambing yang mudah hadam
membolehkan laktosa melalui usus dengan mudah Susu kambing mempunyai kandung
laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu. Ianya sangat baik untuk
kanak-kanak yang cirit birit dan alahan kepada susu lembu dan susu tepung.
Ianya mempunyai kandungan pH beralkali. Maka
ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan
acid dalam badan. Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada
penyakit sakit kepala, sakit badan dan otot, penurunan berat badan, kandungan
gula dalam badan yang tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.
Susu kambing mengandungi asid lemak baik
(asid kaprik dan kaprilik) yang mencegah kesan jangkitan kulat. Asid ini juga
membantu sistem pertahanan badan dan meningkatkan tenaga manusia.
Susu kambing tidak membentuk lender sebagaimana
susu lembu dan tiada menimbulkan alahan kepada manusia.
Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam
susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan
manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi
dan mencegahnya dari membiak.
Susu kambing didapati mengandungi Kandungan
Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan
naturopathic sebagai elemen anti penuaan. Bioorganic Sodium didapati
mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi).
Susu kambing secara semulajadi mencegah
pembiakan organism yang merbahaya dlm badan manusia sekaligus menjadikan kita
sihat. Kandungan potassium dan kalsium yang tinggi dalam susu kambing serta
kandungan sodium yang rendah dlm susu kambing sangat penting bagi membentuk
tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal. Susu kambing
mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton
penyakit lelah, eczema, colic, insomnia dan demam kuning. Kandungan silicon dan
fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes
(kencing manis). Susu kambing juga mengandungi factor anti barah
BAGI SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMASARKAN PRODUK HI GOAT (agen/stokis) SILA PM SAYA..
CONTACT PERSON:
ZAMANI JOHARI
012-5651220 012-5319830
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.